آزمون آیلتس


What is IELTS?
یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی زبان آیلتس IELTS است.
آیلتس، یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی زبان است که مورد تائید بسیاری از مراکز علمی، دانشگاه‌ها، ادارات مهاجرتی و سفارتخانه کشورهای کانادا، استرالیا و انگلستان است. آیلتس (IELTS) مخفف عبارت International English Language Testing System است که به معنای سیستم ارزیابی بین‌المللی زبان انگلیسی است.

آزمون آیلتس به‌صورت مشترک توسط ۳ موسسه British Council، ESOL دانشگاه کمبریج و IDP استرالیا اداره می‌شود. این امتحان در حال حاضر در بیش از ۸۰۰ مرکز و ۱۳۰ کشور جهان برگزار می‌شود. آزمون آیلتس در دو نوع جنرال (General Training) و آکادمیک (Academic Training) برگزار می‌شود. در ادامه این مقاله توضیحات تکمیلی پیرامون آزمون آیلتس و در قالب پرسش و پاسخ آورده شده است.

 

تفاوت بین آزمون آیلتس Academic Training با آیلتس General Training در چیست؟

همان‌طور که در مقدمه ذکر شد، امتحان آیلتس در دو نوع Academic و General برگزار می‌شود. جهت اپلای برای دانشگاه‌ها باید حتماً در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنید و چنانچه دانشگاهی از شما نمره آیلتس بخواهد، مقصود نمره آکادمیک است؛ اما نوع جنرال معمولاً برای افرادی نیاز است که درصدد مهاجرت کاری هستند. دانشجویانی که متقاضی تحصیل در اروپا یا استرالیا هستند باید در آزمون آیلتس آکادمیک شرکت کنند. هرچند که در حال حاضر – برخلاف چند سال پیش – تقریباً تمامی دانشگاه‌ها در جهان نمره آزمون آیلتس را نیز در کنار نمره تافل برای بررسی پرونده متقاضیان تحصیلی می‌پذیرند؛ بنابراین به‌طور خلاصه، نمرهٔ آیلتس آکادمیک برای ادامه تحصیل و اپلای و نمرهٔ آیلتس جنرال برای مهاجرت جهت زندگی و کار مناسب است.

 

چگونه می‌توان در آزمون آیلتس ثبت‌نام کرد و هزینه آن چقدر است؟

مراکز زیادی برای برگزاری آزمون آیلتس در ایران وجود دارد اما ازآنجایی‌که سازمان سنجش تنها مرجع صدور مجوز جهت برگزاری آزمون‌های بین‌المللی در ایران است، فعالیت مراکزی که از این سازمان مجوز اخذ نکرده‌اند فاقد اعتبار و غیرقانونی است. شما همواره می‌توانید اسامی مراکزی را که مجوز برگزاری آزمون IELTS را دریافت کرده‌اند در سایت این سازمان مشاهده کنید.

هزینه قطعی هر آزمون نیز توسط سازمان سنجش محاسبه و اعلام می‌شود، بنابراین برای اطلاع از هزینه آزمون باید لیست مراکز برگزارکننده را در سایت سازمان سنجش در بخش آزمون‌های بین‌المللی جستجو نمایید.

 

سطح زبان انگلیسی موردنیاز برای کسب نمره خوب در آزمون آیلتس به چه میزان باید باشد؟

آزمون آیلتس تقریباً مانند آزمون تافل، مهارت محور است. به‌طورکلی بیشتر متقاضیان ایرانی در مهارت مکالمه (Speaking) برخلاف مهارت‌های خواندن، شنیدن و نوشتن نمرات ضعیف‌تری را کسب می‌کنند؛ اما با توجه به تجربیات آزمون دهندگان، افرادی که سطح زبانی Advanced و بالاتر را دارا هستند، نمره ۷ به بالا کسب می‌کنند. افرادی که درصدد کسب نمره ۶ هستند نیز، می‌بایست سطح زبانی Upper-Intermediate به بالا داشته باشند و درنهایت افرادی که در سطح Intermediate قرار دارند، عموماً نمرهٔ ۵ تا ۵/۵ را کسب می‌کنند.

 

بخشهای مختلف آزمون  IELTS

Listening

  • زمان:  حدوداً ۳۰ دقیقه
  • تعداد سؤال:  دفترچه‌ای حاوی چهل سؤال در ۴ بخش
  • نوار امتحان Listening فقط یکبار پخش می‌شود.
  • قبل از پخش نوار فرصت دارید تا سؤالها را مرور کنید.
  • پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جوابهای خود را بازبینی نمایید.
  • پاسخها باید در دفترچه سوالات نوشته شود.
  • با پایان گرفتن نوار ده دقیقه فرصت دارید تا جوابها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید.
  • دو بخش اول شامل موضوعاتی اجتماعی است و مکالمه بین دو یا چند نفر می‌باشد.
  • دو بخش دوم شامل موضوعاتی دانشگاهی است. یک مکالمه حداکثر چهار نفره و یک کنفرانس، تشکیل دهنده این بخشها هستند.

 

Reading

General Training Reading

  • زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سؤال
  • دفترچه حاوی متون که جمعاً ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.
  • بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.
  • متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
  • بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.
  • بخش دوم در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است.
  • بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.

Academic Reading

  • زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سؤال
  • دفترچه حاوی ۳ متن که جمعاً ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.
  • بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.
  • متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
  • متون جنبه علمی دارند.
  • حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.
  • اگر متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامه‌ای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.

 

Writing

General Training Writing

  • زمان: ۶۰ دقیقه
  • برای دو موضوع باید انشاء بنویسید.

در موضوع اول (Task 1) باید نامه‌ای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه‌ای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

برای نوشتن نامه می‌توانید یکی از چهار نوع نامه زیر را انتخاب کرده و یک نامه فرضی بنویسید:

  • Complaint / Request of information letter شکایت نامه / نامه درخواست اطلاعات
  • Job application letter نامه درخواست کار
  • Personal letter نامه شخصی
  • Formal business letter نامه رسمی اداری

درموضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

Academic Writing

  • زمان: ۶۰ دقیقه
  • برای دو موضوع باید انشاء بنویسید.
  1. در موضوع اول (Task 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌است، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.
  2. در موضوع دوم (Task 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مسئله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

 

Speaking

  • بخش صحبت کردن که زمان ۱۱ تا ۱۴ دقیقه می‌باشد، یک امتحان بصورت مصاحبه رو در رو می‌باشد و شامل سه بخش است.
  • بخش اول ۴ تا ۵ دقیقه بطول می‌انجامد و متقاضی باید به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علایق خود جواب دهد.
  • در بخش دوم باید به مدت ۲ دقیقه در مورد موضوعی که به شما داده می‌شود صحبت کنید. قبل از آن یک دقیقه فرصت دارید تا در مورد موضوع فکر کنید و یادداشت بردارید. پس از پایان ۲ دقیقه، به یک یا دو سؤال در مورد موضوع صحبتتان باید پاسخ دهید.
  • در بخش سوم به مدت ۴ تا ۵ دقیقه با مصاحبه‌کننده صحبت خواهید کرد. محور گفتگوی شما موضوعی است که در بخش دوم به آن پرداخته‌اید.
  • یکی از مهمترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان IELTS، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است.


 

نمره قبولی 

در آزمون آیلتس هیچ حد نصابی برای قبولی وجود ندارد، بلکه مؤسسات و دانشگاههای مختلف حد نصاب مورد قبول خود را دارند.

  •  بطور کلی 9 نمره یا band در نظر گرفته شده است که در آن نمره 9 عالی، نمره 7 خوب، نمره 5 متوسط و نمره 3 به پایین ضعیف محسوب می‌شود. در جدول زیر band های مختلف این آزمون بیان شده است:

سطح

                                                                                    توضیحات

0

هیچ اطلاعات قابل ارزیابی ندارد.

1

در اصل هیچ توانایی برای استفاده از زبان بیش از چند کلمهٴ مجرد ندارد.

2

امکان ارتباط واقعی وجود ندارد مگر برای اطلاعات بسیار ابتدایی با استفاده از واژگان مجرد یا قالب‌های کوتاه در موقعیتهای آشنا و برای برطرف کردن نیازهای ابتدایی و فوری. مشکلات زیادی در فهم انگلیسی گفتاری و نوشتاری دارد.

3

فقط می‌تواند مفهوم کلی را در موقعیتهای خیلی آشنا درک و منتقل کند. توقف‌های مکرر در هنگام ارتباط مشاهده می‌شود.

4

قابلیت‌های ابتدایی محدود است به موقعیتهای آشنا. مشکلات مکرر در فهم و بیان منظور دارد. توانایی استفاده از زبان پیچیده را ندارد.

5

دارای مهارت نسبی زبان با قابلیت درک عمومی معنا در بیشتر موقعیتها می‌باشد، گرچه احتمال اشتباهات بسیار وجود دارد. باید توانایی ایجاد ارتباطات اولیه را در حوزهٴ تخصصی خود داشته باشد.

6

با وجود بعضی خطاها، عدم تناسب‌ها، و نافهمی‌ها، در کل دارای مهارت مؤثر زبانی است. قادر به استفاده و فهم زبان نسبتاً پیچیده به ویژه در موقعیتهای آشنا می‌باشد.

7

مهارت کاربردی زبان را داراست، گرچه با اشتباهات هرازگاهی در دقت، تناسب، و درک زبان همراه‌است. در کل توانایی آن را دارد که از پس زبان پیچیده برآید و استدلال‌های جزیی نگر را درک کند.

8

مهارت کاربردی زبان را داراست و تنها هرازگاهی اشتباهاتی از نظر دقت و تناسب کاربرد مرتکب می‌شود. ممکن است در موقعیتهای ناآشنا فهم کامل زبان صورت نگیرد. از پس مباحثات پیچیده و مشروح به خوبی برمی‌آید.

9

مهارت کاربردی زبان را داراست:  دقیق، صحیح، روان همراه با فهم کامل.

  • در این آزمون ۹ نمره یا Band برای هر بخش در نظر گرفته‌شده است که در آن، نمره ۹ عالی، نمره ۷ خوب، نمره ۵ متوسط و نمره ۳ به پایین ضعیف محسوب می‌شود. حدنصاب برای پذیرش دانشجو در اغلب دانشگاه‌ها نمره ۵/۶ تا ۷ است، البته در شرایطی که نمره هر بخش به‌تنهایی زیر ۶ نشده باشد. طیف‌بندی نمرات آزمون آیلتس را از بالاترین نمره تا کمترین در جدول زیر می‌توانید مشاهده کنید.


آیا حدنصابی برای قبولی در نمره آزمون آیلتس وجود دارد؟

در آزمون آیلتس هیچ حدنصابی برای قبولی وجود ندارد، یعنی تنها نمراتی که به دست آورده‌اید به شما اعلام می‌شود و معیار قبول شدن یا رد شدن وجود ندارد. درواقع این مؤسسات و دانشگاه‌های مختلف هستند که با توجه به شرایط مقررات داخلی خود حدنصابی از نمره IELTS را جزء شروط خود تعیین می‌کنند. نمرات کسب‌شده داوطلب در کارنامه آیلتس، در چهار بخش خواندن، شنیدن، صحبت کردن و نوشتن به‌صورت جداگانه محاسبه می‌شود و همچنین معدل نمرات این ۴ بخش نیز ارائه می‌گردد.

 بیشتر دانشگاهها حداقل نمره کلی 6.5 را می خواهند به شرطی که نمره هر بخش از 6 کمتر نباشد (لازم به ذکر است این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد)

 

نمرهٔ آزمون آیلتس، موردپذیرش کدام دانشگاه‌ها است؟‌

نمرهٔ آزمون آیلتس موردپذیرش بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی جهان است. در کشورهای بریتانیا، آفریقای جنوبی و استرالیا، آیلتس آزمونی معتبر و قابل‌قبول برای تحصیل و اقامت است. در سایر کشورها نیز نمره آزمون آیلتس در کنار نمره تافل از اعتبار همسانی برخوردار است. در سال‌های اخیر دانشگاه‌های زیادی وجود دارند که نمره آیلتس را حتی اگر جزء شرایط پذیرشان نباشد، معادل‌سازی کرده و به‌جای نمره آزمون تافل می‌پذیرند.

 

مدت اعتبار نمره آیلتس چقدر است؟

در شرایط عادی حداکثر تا سه هفته پس از روز برگزاری آزمون نتیجه قابل دریافت است.

 

اعتبار نمره آیلتس چه مدت است؟

نمرهٔ آزمون آیلتس تا ۲ سال معتبر است و شما می‌توانید نمره کسب‌شده خود را از زمان دریافت تا ۲ سال بعد، به دانشگاه یا کشور موردنظرتان ارائه دهید.

 

کلمه کلیدی: