معیار های انتخاب دانشگاه
ابتدا با در نظر گرفتن سطح خود، ۲۰ تا ۳۰ دانشگاه را که تا حدی برای شما جذابیت دارند، انتخاب کنید (در مراحل بعدی از بین آنها تعدادی را گزینش خواهید کرد). اکثر دانشگاههایی را که سطحشان با سطح شما هماهنگ است انتخاب کنید، ۳ تا ۴ مورد بالاتر از سطحتان و همچنین ۳ تا ۴ مورد تضمینی (گزینههایی که مشخصاً پایینتر از سطح شما هستند) را اضافه کنید. برای مثال، دانشجویان ممتاز در رشتهٔ فیزیک اغلب از ۱۰ دانشگاه برتر درخواست پذیرش میکنند و چند گزینهٔ تضمینی، مانند ستنی بروک، راچستر، راتگرز و... را درصورتیکه مقطع دکتری مدنظر باشد، به فهرستشان اضافه میکنند. دانشجویان خوب ۳ تا ۴ مورد از ۱۰ دانشگاه برتر را انتخاب کرده و غالباً دیگر گزینهها را از بین دانشگاههایی با رتبهٔ دهم تا سیام انتخاب میکنند.
برای انتخاب دانشگاهها، معیارهای زیر را در نظر بگیرید:
رتبهٔ دانشگاه:
اهمیت این معیار واضح است. هرچه برنامهٔ کاری بهتر باشد، اعضای دانشکده و سطح فارغالتحصیلان آن دانشکده بهتر است.
اعضایی از دانشکده که در محدودهٔ انتخابی شما کار میکنند:
اهمیت این جنبه گاهی ناچیز شمرده میشود. اگر مطمئن نیستید که مایل به فعالیت در چه زمینهای هستید، لازم نیست در مورد این فاکتور خود را بهزحمت بیندازید اما اگر تصمیم خود را مبنی بر فعالیت درزمینهٔ نظریههای چگالی مواد برای مثال اتخاذ کردهاید، بررسی کنید که در این دانشگاه چند استاد در این زمینه کار میکنند، سن این استادان چقدر است (روی افراد بالاتر از ۶۰ تا ۶۵ سال حساب نکنید) و اینکه آیا این افراد، دانشجویان جدید را قبول میکنند یا خیر. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ استاد (اگر ۳-۵ استاد باشد چهبهتر) بهعنوان مشاوران علمی بالقوه برای شما آنجا حضور دارند.
حمایت مالی:
ازآنجاییکه هزینهٔ آموزش و زندگی در بعضی از دانشگاهها ممکن است زیاد باشد، باید بررسی کنید که آیا کمکهزینهٔ تحصیلی به شکل تدریس TA، معاون پژوهشی RA یا شکلهای دیگر حمایت مالی دریافت خواهید کرد یا خیر. در بعضی از دانشگاهها ممکن است از شما درخواست شود تا در تمام طول تحصیلتان، برای بعضی استادهای نظری (به علت آنکه بودجهٔ کمتری نسبت به استادان تجربی دارند)، سمت TA داشته باشید و تدریس کنید. شما میتوانید در مورد این موضوع از منشی دانشکده یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی سؤال کنید.
برخی از دپارتمانهای فیزیک، ریاضی، مهندسی و زیستشناسی حمایت مالی کاملی از دانشجویان خود به عمل میآورند. تمام آنچه شما باید انجام دهید پر کردن فرم گزارشهای مالی (یا هر آنچه آن را مینامند) است که در فرم درخواست پذیرشتان گنجاندهشده است.
اگر شما متقاضی پذیرش در رشتههای علوم انسانی یا علوم اجتماعی هستید، موضوع کمی سختتر است ولی همچنان احتمال دریافت کمک مالی، اغلب تحت عنوانهایی مانند TA وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید وبسایت آن دپارتمان را بررسی کرده و یا از منشی گروه موردنظرتان سؤال کنید.
مکان جغرافیایی و آبوهوا:
این فاکتور بهشدت مهمی است که اهمیت آن را وقتی به امریکا نقلمکان کردید قطعاً درمییابید. ترجیح مکان جغرافیایی موضوعی کاملاً شخصی است اما آنچه در ادامه میآید عموماً واقعیت دارد: ایالتهای میانی محافظهکارتر، سنتیتر، خانواده محورتر و اغلب کسلکنندهتر هستند. ایالتهای جنوبی اغلب دوستانهتر هستند ولی من شخصاً نمیتوانم انگیزهٔ معقولی برای انتخاب دانشگاه در تگزاس یا آریزونا پیدا کنم (فقط به ذوب شدن سنگفرشهای خیابان در گرمای تابستان فکر کنید...). محبوبترین ایالات، ایالات غربی و شرقی هستند. یعنی کالیفرنیا، نیویورک، ماساچوست، نیوجرسی، کانکتیکات و... . این ایالات ازنظر فرهنگی تنوع بالایی دارند، مردم آن اغلب تحصیلکرده هستند و آمریکاییهای سطح متوسط کمتر در آنجا یافت میشوند، جاذبههای فرهنگی بیشتر است و مزایای بسیار دیگری نیز دارند. همچنین در مورد شهری که دانشگاه در آن واقعشده است بیندیشید. بعضی از دانشگاهها در شهرهای کوچکی در ناکجاآباد واقعشدهاند یا برخی دیگر در نزدیکی یا داخل شهرهای بزرگ؛ که هردوی اینها مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب هرکدام، موضوعی است که بیشتر به ترجیحات شخصی برمیگردد. علاوه بر آن، حتماً آبوهوای آن مکان را بررسی کنید. در مورد دمای هرماه از سال در شهرهای بزرگ امریکا، بهراحتی میتوانید آنلاین اطلاعات کسب کنید.
ملاحظات شخصی:
شاید شما مایل باشید بررسی کنید کسی از دوستانتان در این دانشگاه تحصیل میکند یا نه و آیا بین آزمایشگاه شما با آزمایشگاه این دانشگاهِ تحت بررسی، نوعی همکاری وجود دارد یا خیر و... .
درنهایت برای چند دانشگاه اپلای کنیم؟ درصورتیکه دانشجوی ممتازی هستید، ۵ تا ۱۰ دانشگاه و اگر دانشجوی متوسطی محسوب میشوید، ۸ تا ۱۵ دانشگاه را انتخاب کنید. انتخاب بیش از ۱۵ دانشگاه بیمعنا است زیرا شما قادر نخواهید بود که از تکتک آن دانشگاهها درخواست پذیرش کنید (منظور ارتباط برقرار کردن با منشیها و افراد آن دانشکده، تنظیم شرححال و وضعیت خود، آماده کردن مدارک خاصی که فقط بعضی دانشگاهها درخواست میکنند و غیره است). ممکن است انتخاب نهایی دانشگاه موردنظر را به بعد از اطلاع یافتن از نمراتتان موکول کنید؛ درحالیکه اغلب هر شخصی میتواند سطح دانش خود را از پیش بهخوبی تخمین بزند. هرچند مادامیکه ذهنتان درگیر اتخاذ تصمیم نهایی است، پر کردن فرمها و الزامات درخواست پذیرش واقعاً وقتگیر و ناراحتکننده است، لطفاً به کیفیت توجه داشته باشید.