نکات اپلای در آمریکا


Tips of Apply in the USA
۸ نکته که برای اپلای آمریکا باید به آن توجه کنید
ازآنجاکه اپلای به کشور آمریکا طرفداران زیادی دارد، در این مقاله قصد داریم به عواملی مهم که باید در انتخاب دانشگاه در آمریکا به آن توجه کنید، می‌پردازیم.

در بین کشورهای جهان، دانشگاه‌های ایالات‌متحده آمریکا به دلیل رتبه بالای علمی و نظام آموزشی قدرتمند خود به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مقاصد دانشجویان جهت اپلای مطرح هستند به‌گونه‌ای که بیشتر افرادی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور رادارند به تحصیل در آمریکا، به‌عنوان گزینه اول فکر نموده و سپس سایر کشورها را در نظر می‌گیرند. این کشور دارای دانشکده‌ها و کالج‌هایی با رتبه‌بندی بالای جهانی و رتبه‌های عالی است. هدف نهایی سیستم آموزشی آمریکا، پرورش نیروهای متخصصی است که در عرصه‌های علم و فناوری کارآمد و خبره باشند.

 

۱ - رتبه‌بندی دانشگاه

ایالات‌متحده عموماً فهرستی رسمی از بهترین دانشگاه‌های خود را منتشر نمی‌کند و در این میان برخی از سازمان‌های خصوصی فهرستی از برترین‌ها را ارائه می‌نمایند. این لیست رتبه‌بندی با در نظر گرفتن عواملی همچون بودجه‌های تحقیقاتی دانشگاه یا انجام پروژه‌های علمی ارزشمند و کاربردی آماده می‌شود. رتبه‌بندی (رتبه‌بندی) دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی آمریکا بر اساس کیفیت برخی شاخص‌های دیگر نیز انجام می‌پذیرد. ازجمله این شاخص‌ها می‌توان به بورسیه‌ها، برآورد استادها، دانشجویان، داوطلبین ورود به دانشگاه و برخی موارد دیگر اشاره نمود. در این میان سه رتبه برتر مربوط به دانشگاه‌های هاروارد، جانز هاپکینز و استنفورد است. در سال ۲۰۱۵، دانشگاه‌های پرینستون، هاروارد و دانشگاه ییل رتبه‌های برتر را به خود اختصاص دادند. رتبه‌بندی‌ها شامل دسته‌بندی‌های زیادی است که توضیحات تکمیلی پیرامون آن را در اینجا می‌توانید مطالعه کنید؛ بنابراین اگر تحصیل در دانشگاه‌هایی با رتبه‌بندی بالا و عالی در ایالات‌متحده برای شما حائز اهمیت است باید حتماً رتبه‌بندی دانشگاه موردنظر خود را موردبررسی قرار دهید ولی همیشه این نکته را در نظر بگیرید که رتبه‌بندی نباید به‌عنوان مهم‌ترین عوامل انتخاب دانشگاه برای شما مطرح باشد.

 

۲ - توجه به تاریخ ددلاین دانشگاه‌ها

ددلاین دانشگاه آخرین تاریخی است که شما در آن تاریخ باید مدارک خود جهت اپلای را به دانشگاه ارسال کنید، این تاریخ برای اپلای در ایالات‌متحده، جزء اساسی‌ترین آیتم‌های شما در برنامه‌ریزی خواهد بود، چراکه ارسال درخواست برای اپلای در هر دانشگاه، باید در زمان اعلام‌شده دانشگاه باشد و با از دست دادن این زمان، ممکن است فرصت تحصیل درترم موردنظر خود را از دست بدهید.

پیشنهاد ما این است که فرآیند اپلای خود را حدود هشت ماه پیش‌ازتاریخ ددلاین دانشگاه آغاز کنید، گرچه شما تا حدود دو ماه مانده به این تاریخ نیز می‌توانید اقدام نمایید، اما توجه داشته باشید که هر چه زودتر شروع کنید، شانس موفقیت شما نیز بیشتر خواهد بود. بهترین راهکار برای دریافت تاریخ دقیق ددلاین، چک کردن سایت دانشگاه موردنظرتان است.

 

۳ - منابع مالی

تأمین منابع مالی و پرداخت هزینه‌های تحصیل اهمیت بسزایی دارند، پس همواره برای انتخاب دانشگاه این موضوع را در نظر داشته باشید. چنانچه از دانشگاه مقصد فاند دریافت نمایید، بر مبنای ایالتی که آن را برای زندگی انتخاب می‌کنید، باید بتوانید باقی هزینه‌های زندگی مانند مسکن، خوراک و پوشاک و سایر هزینه‌ها را تقبل نموده و چنانچه بدون دریافت فاند برای اپلای اقدام می‌کنید، حتماً در مورد شهریه دانشگاه مقصد، اطلاعات کاملی کسب نمایید.

 

۴ - شرایط آب و هوایی

ایالات‌متحده آمریکا کشوری پهناور و دارای اقلیم‌های آب و هوایی متنوعی است بنابراین در انتخاب دانشگاه به ایالتی که دانشگاه در آن قرار دارد توجه نمایید و در انتخاب خود مواجهه با اقلیم‌های سرد و گرم، جمعیت، وضعیت فرهنگی و اقتصادی و همچنین مسائل اجتماعی ایالت و محل اسکان خود را به‌خوبی ارزیابی نمایید و ایالتی را انتخاب کنید که از این جهات با روحیات شما سازگار باشد.

 

۵ - برقراری ارتباط با دانشجویان دانشگاه مقصد

به کمک انجمن‌های دانشجویی که غالباً در سایت دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند، دیدگاه‌های دانشجویان در حال تحصیل را در مورد برنامه‌ها، شرایط و فضاهای علمی و تحقیقاتی دانشگاه، جویا شوید. افراد در حال تحصیل می‌توانند ایده‌های خوبی در این موارد در اختیار شما بگذارند.

 

۶ - مقطع تحصیلی

به‌طورکلی این سؤال که کدام مقطع برای ادامه تحصیل مناسب است، همواره برای دانشجویان مطرح است. دراین‌باره به‌طور کامل در مقاله “برای چه مقطعی اپلای کنیم؟” توضیح داده‌ایم. در زمان انتخاب دانشگاه دقت نمایید که همه دانشگاه‌های آمریکا مقطع دکترا ندارند و چنانچه برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد اپلای می‌نمایید و قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری را هم دارید، بهتر است دانشگاه‌هایی را انتخاب نمایید که در مقطع دکترا نیز دانشجو می‌پذیرند و یا سعی شما بر این باشد، برای دانشگاه‌هایی اپلای نمایید که جز دانشگاه‌های ممتاز ایالات‌متحده آمریکا هستند تا برای مقطع دکترا نیز بتوانید در دانشگاهی در همین سطح تحصیل نمایید.

 

۷ - معدل

معدل از برگ خریدهایی است که باید برای کسب پذیرش به آن اهمیت دهید. در زمان تحصیل تلاش کنید معدلتان بالای ۱۶ باشد، چراکه در سیستم آمریکایی این سطح از معدل در زمان اپلای، در انتخاب دانشگاه‌های برتر، کمک زیادی به شما می‌کند. در کل باید گفت، معدل بالای ۱۶ در دانشگاه‌های سرا سری و معدل بالای ۱۷ در سایر دانشگاه‌ها نقش مؤثری در فرایند اپلای دارد و در دوره کارشناسی ارشد نیز بهتر است معدل شما بالای ۱۸ باشد. برای کسب توضیحات بیشتر مقاله “برای کسب پذیرش و موفقیت در اپلای چه معدلی لازم است؟” را مطالعه کنید.

 

۸ - داشتن تائیدیه وزارت آموزش ایالات‌متحده

برای انتخاب دانشگاه دقت کنید دانشگاه و مؤسسه آموزشی موردنظر شما به تأیید وزارت آموزش ایالات‌متحده رسیده باشد و به رسمیت شناخته‌شده باشد. عدم داشتن تائیدیه وزارت علوم در مورد مؤسسات آموزشی و دانشگاهی سبب می‌شود برای اپلای در مقطع بعدی و یا کار در مراکز علمی، دچار مشکل گردید و مؤسسات معتبر، مدرکی را که از مؤسسات فاقد تأییدیه دریافت نموده‌اید، به رسمیت نشناسند.

 

کشور: